בונה בית? כל מה שחשוב לדעת על טופס 4

טופס 4

זה הרגע הנה באה השעה : סיימתם לבנות / לשפץ את הבית ואתם יכולים להיכנס ולגור בו. אז מה עכשיו? טופס 4 !

טופס 4, או בשמו המלא 'טופס אישור אכלוס', הוא אחד השלבים האחרונים שעליכם לעבור לפני מעבר לביתכם החדש והנכסף .

מהו בדיוק טופס 4 ומהם התנאים לקבלתו

טופס 4 הוא אחד מהאישורים הסופיים בתהליך הבנייה של בית או בניין חדש. לאחר תהליך סיום הבנייה, מגישים בקשה לקבלת טופס 4, כאשר עם הגשת הטפסים לקבלת טופס 4 לרשות המקומית, מתחיל הליך בדיקת המבנה לצורך חיבורו לתשתיות.

האחריות על ההגשה והקבלה של טופס 4 מוטלת על האדריכל, המהנדס, הקבלים ואנשי המקצוע שלקחו חלק בפרויקט בניית הבית . את הבקשה לטופס מגיש בעל ההיתר .

מהם התנאים להגשת טופס 4?

התנאים להגשת בקשה לטופס 4 הם רבים, ולכן כדאי מאוד להכיר את כולם ולוודא כי כולם נמצאים בהגשת הבקשה לרשות המקומית, וזאת כדי למנוע עיכובים מיותרים או דחיית הבקשה.

הבקשה לטופס 4 והמסמכים הנלווים אליו יהיו חתומים על ידי עורך הבקשה, בעל ההיתר, האחראי לביקורת והמודד. המסמכים יאשרו את כל הסעיפים בהתאם לחוק לקבלת היתר אכלוס:

  • בדיקת התאמת הבנייה בפועל להיתר הבנייה שהוצא.
  • אישור מהנדס על כך שהמבנה ראוי למגורים
  • אישור ביצוע בדיקת תקינות הבטון בשלד המבנה.
  • תעודה מטעם מכון התקנים על המרחבים המוגנים בבית.
  • אישור אדריכל
  • אישור מכבי אש על כך שהמבנה הבטיחותי מפני אש על פי התקנים הנדרשים.
  • בדיקה מטעם חברת הגז כי מערכת הגז שמישה ותקינה.
  • אישור קבלן על מערכות הניקוז והאינסטלציה שהוקמו בהתאם לתקן
  • אישור לפינוי מבנים זמניים שהוקמו באתר הבנייה.
  • תצהיר מטעם המודד על כך שהנכס נבנה בהתאם למקום ועל פי ההיתר

חשוב להבין כי הגשת הבקשה היא במקביל לבדיקה קפדנית ודקדקנית – כאשר בהליך קבלת הטופס מתגלה כי הקבלן "דילג"  על בדיקה כלשהי במהלך הבנייה, למשל , הוא עשוי להידרש לפרק את החלק במבנה שלא נבדק, על מנת לבצע בדיקה חוזרת.

מה עושים במקרים של ליקויים בטופס 4 ?

במקרים בהם נמצאו ליקויים שמנעו קבלת טופס 4, יש להיוועץ עם איש מקצוע על מנת להבין באופן מדויק את הליקויים שבגינם הטופס לא אושר ומהי הדרך הקצרה, המהירה והיעילה ביותר לתיקון הליקויים הללו .

במקרה בו מדובר בליקויים הנובעים מתהליך הבנייה עצמו, ניתן לדרוש מקבלן הביצוע לביצוע תיקון הליקויים, זאת  כמובן מתוך הנחה כי הנושא הוגדר בהסכם העבודה מול הקבלן.

במקרה בו מהנדס ערך בדק בית, רוב הסיכויים שהליקויים כבר ידועים לכם. במקרה בו מדובר בליקויים אדמיניסטרטיביים, התיקון שלהם לא צריך להיות מורכב, ולפי הצורך ניתן להתייעץ עם אנשי מקצוע או נציג מטעם הרשות לקבל תשובות והכוונה

לסיכום

טופס 4 הוא אישור קריטי לאכלוס בניין או בית חדש בישראל. הגשת הטופס, המבוצעת על ידי בעל היתר הבנייה : שהוא הקבלן  או היזם, או בעל השטח במקרה של בית פרטי , צריכה לכלול מסמכים ואישורים ממגוון גורמים, שכל תפקידם הוא לוודא שהמבנה ראוי ובטוח לאכלוס.

תהליך הגשת הבקשה לקבלת טופס 4 הוא מורכב, ולכן כדאי להיעזר במפקח בנייה שילווה את התהליך ומקל על השלמתו. בעל מקצוע מנוסה יכול לזהות את המכשולים בדרך לקבלת הטופס ולהסיר אותם, ובכך למנוע עיכובים רבים.

צרו קשר לפרסום במגזין

שתפו לחברים :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp